تبادل نظرات اعضاء

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۰, جمعه

از بالي تا کپنهاک (بخش 4 ) : ارزش گزاري يك بعدي و غير علمي بانك جهاني و پنانسيل سرزمين ما


در شرايط جنگل هاي خزري و زاگرس (هر چند تحقيقات قابل استناد در دسترس نيست) با توجه به متوسط رويش ساليانه و افزايش زيست جرم اعم از هوائي و زميني و ... حداقل سطح به ترتيب ذكر 1200 تا 3600 هكتار در شرايط قبلي به 2400 تا 10800 هكتار در اجلاس بالي افزايش يافت. در ارتباط با جنگلكاري توسط مردم كم درآمد در شيلي حداقل سطح اگر 10 هكتار مي باشد در ايران اين وضعيت به مراتب بدتر است. صنوبركاري در ايران كه توسط كشاورزان كم درآمد متداول است كه سطح آن به ندرت از يك هكتار تجاوز مي كند.
به باور شيلي و بانک جهاني هزينه بالاي تبادلات (1) و سازمان كار، افزايش سطح را ضروري مي نمايد. از آنجائي كه ترسيب كربن يكي از عملكردهاي محيط زيستي جنگلكاري و احياء جنگل محسوب مي شود. لذا ارزش گزاري يك بعدي بانك جهاني وجاهت علمي نمي تواند داشته باشد. در ارزش گزاري اهداف ديگر كنوانسيون ها چون، تنوع زيستي و بيابان زدائي و ... نيز ضرورت دارد که مورد توجه قرار گيرد.
برنامه ريزان ذيربط به ويژه سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور بدون دلسردي از خروجي نامطلوب بالي ضمن آسيب شناسي علت يابي عملكرد غيرفعال كشورهاي ذينفع از جمله نمايندگان ايران در بالي، برنامه ملي پروژه جنگلکاري و احياء جنگل خود با رويکر توسعه مکانيزم پاک (2) را با اشتياق هر چه بيشتر تدوين و به اجراء درآورد. همزمان مي توانيم به جذب اعتبار جهاني كربن به عنوان يك مسئله فرعي گوشه چشمي داشته و در اجلاس و نشست هاي مرتبط، از جمله نشست ميان سالي شانزدهمين کنفرانس اعضاء کنوانسيون تغيير آب و هوا که پيش رو داريم با هماهنگي ديگر کشور ذينفع پيگيري نمائيم.

ادامه دارد

-1Transaction
2- CDM

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر