تبادل نظرات اعضاء

۱۳۸۹ تیر ۲۱, دوشنبه

بخش سوم- قسمت دوم : عملکرد اجتماعي و جايگاه پارک هاي جنگلي در برنامه ريزي سرزمين و مغايريت آن با طرح مطروحه تغيير رويکرد فضاي سبز

امروزه علم پزشگی اين مسئله را مورد تائيد قرار مي دهد که اصولاً بايد تعادلي بين فعاليت های بخش چپ و بخش راست مغز بر قرار باشد. بخش چپ مغز فعاليت هاي فکري محاسبات فنی و برنامه ريزیو ... و بخش چب در امور معنوی و... فعال است. در جوامع ماشينيزه شهری علاوه بر فزوني فعاليت های فکری و فنی آلودگيهای صوتي و هوائي تعادل فوق الذکر بهم خورده معولاً روان پرشي و نارسائي های کنترل اعصاب يا به عبارت بهتر عدم توان مديريت عصبانيت را سبب مي گردد.
برای مبارزه با اين امر علم پزشگي يا مصرف داروئی از قبيل قرص های اکسيژن دار، اعصاب و ... را تجويز يا گذاراندن متناوب چند روز در ماه در طبيعت پاک و آرام را توصيه مي کند. پارک هاي جنگلي بويژه دست کاشت بخاطر سهولت دسترسي بيشترين خدمات به شهروندان مي دهند. اين پارک ها هر چقدر به مراکز جمعيت نزديکتر باشند ارزش نسبي بيشتري را اخذء مي نمايند برنامه ريزان جوامع مترقي حفظ و ارتقاء حالت طبيعي اين گونه پارک ها در دستور کار خود قرار داده اند. تحقيقات بعمل آمده در روسيه علاوه بر بازيابی تعادل، نقش و عملکرد تفرج را در بالا بردن راندمان کاری و افزايش بازده در جامعه را مورد تائيد قرار مي دهد.
با افزايش درجات شهريت و شدت گرفتن بحران هاي محيط زيستي ضرورت حفاظت از تنوع زيستي و حفظ پِيوند انسان و طبيعت بيش از گذشته مورد توجه گرفت. برای تحت مديريت در آوردن منابع منحصر بفرد سرزمين و اعمال مديريت علمي و اصولي بر آنها امر کلاسه بندي سيستم های حفاظتي و تفرجي براي برنامه ريزان محيط زيست طبِيعي مطرح شد. کلاسه بندي هاي عام کلاسيک، روش کلاوسون، روش کرينتسکي، روش کشور هاي اروپاي، روش متداول در چين، ايران و طبقه بندي اتحاديه جهاني حفاظت طبيعت از آن نمونه اند . تا آنجا که مسئله محيط زيست و حفاظت و گردشگري طبيعت مطرح بوده در روش کلاسيک پارک ها در دو گروه عمده ، با دو رويکرد مشخص شامل رويکرد وقت فراغت و رويکرد طبيعت تقسيم بندي مي شده است. که هردو رويکرد مرزبندي جدي خود را با فعاليت هاي انساني در امور صنايع، زراعي، باغي و ... دارند.
ادامه دارد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر