تبادل نظرات اعضاء

۱۳۹۲ دی ۲۰, جمعه

سازمان ملل متحد خواستار به رسمیت شناختن نقش ومنافع ناشی از کوهستان در توسعه پایدار شد


پارک ملی کوهستانی تاجیک

8 ژانویه  2014 - در مذاکرات سازمان ملل متحد ، ترسیم آینده  توسعه پایدار در دستور کار سازمان قرارگرفت.  این مذاکرات  با حضور، مقامات سازمان ملل نمایندگان کشورهای کوهستانی و سازمان های  فعال در امور کوهستان در مقر سازمان ملل انجام گرفت ایجاد انگیزه اجرای سیاست های  خاص کوه در استراتژی های توسعه پایدار، با تمرکز بر برنامه ای برای تطبیق و کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی محور این مذاکرات بود.
این نشست خواستار  برنامه عملی شده که بر آن اساس با تعیین اهداف و مشخص نمودن شاخص ها اطمینان حاصل شود که بهبود معیشت مردم کوهستان همراه با حفظ اکوسیستم های کوهستانی امکان پذیر گردد.
سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) به همراه نمایندگان  آرژانتین، ایتالیا، قرقیزستان و پرو در  سازمان ملل بر پاکنندگان این مذاکرات بوده اند، که با سخنرانی کلیدی "های ایوان رامیرز" استاد  برجسته محیط زیست و بهداشت مرکز علمی نیویورک همراه بود. این نشست جانبی ضمن تاکید بر اهمیت حیاتی کوه ها با تاکید به تدوین دستور کار جامع  برای 2015  به کارخود خاتمه داد.

http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=46889&Cr=environment&Cr1=#.Us8XDInxvX5

۱۳۹۲ دی ۱۶, دوشنبه

تعریف جایگاه کوهستان به عنوان زیست بوم حساس کلید خورد

سازمان جنگلها طی نامه رسمی به محیط زیست  خواستار این شد که در اولویت بندی زیست بوم های حساس  جهت اعمال مدیریت حفاظتی بعد از تالاب ها در جایگاه بعدی زیست بوم های کوهستانی مورد توجه قرار گیرد .  شایان ذکر است  در

 کوهستان بخاطر شرايط توپوگرافيک و کمربند هاي اکولوژيک  متعدد ، اکوسيستم هاي محلي  متنوع با فاصله بسیار کم ، شکل می گیرند. از این رو در مقایسه نسبی با دیگر شکل های سرزمین دارای بيشترين تنوع از بالاترين سطح تنوع زيستي (اکوسيستم) ، تا تنوع گونه و تنوع ژن ...  می باشند. حدود يک چهارم تنوع زيستي خشکي ، نصف هات اسپوت ها...  در کوهستان ها استقرار یافته اند. للزم به یاد آوری است حفظ و توزيع اصولي آب در سرزمين بدون حفظ اکوسيستم کوهستاني امکان پذیر نخواهد بود.
از طرفی به خاطر تغییرات شرایط محیطی (کاهش فشار و رطوبت هوا، بارندگی ، درجه حرارت ، افزایش تبخیر و تعرق و...) مقاومت پوشش گياهي کم  و از توان خود بازسازي و احياء کمتر برخوردار بوده ،  پايداري خاک  و... کم می باشد در نتیجه   تنوع زيستي کوهستان حساس ، سيماي کوهستان شکننده و آسيب پذير  می باشد .
 


۱۳۹۲ دی ۱۲, پنجشنبه

مرگ پایان کبوتر نیست

بعد هـــــا نــــــام ترا بــــــاران و بــاد
نــــــرم می شویند از رخســــار سنگ
بعضی مواقع دوست داری حقیقت را دور بزنی، آرزو داری آنچه می شنوی فقط یک کابوس باشد، وقتی در گروه پارک های
طبیعی، خبر پرنده زیبا شناسایی شده را در دنیای مجازی مان جشن گرفته بو دیم ، متوجه حضور با ارزش امیر در گروه پارک ها شدیم، کلامش بوی طبیعت می داد از عالم حقیقت به دنیای مجازی ما آمد و گفت "سلام.دوستان عزیز. با اجازتون ما دیدیمش."
بعد از آن عبور ماجراجویانه از بیابان خشک و بی آب و علف لوت امیر عزیز و دیگر کاوشگران گرانقدر حیات وحش پارت را تعقیب می کردیم. اگر در دنیای مجازی از گونه گیاهی به عنوان مزه سبد غذائی قشر های مختلف مردمان سرزمین مان یاد می کردیم ، امیر می آمد و می گفت "اینم عکس برداشت گونه در روستای گل اطراف بیرجند" ... منتظر خبر های امیر از کویر وبیابان بودیم تا بر دنیای مجاز ی مان عطر طبیعت بپاشد که خبر آمد.. حیات و حش هم آوا با گل بوته های بیابان فریاد برآودند مهندس سید امیر طالبی گل جاودانه شد.
مرگ پایان کبوتر
نیست
مرگ وارونه یک زنجره نیست
مرگ در ذهن اقاقی جاری است
مرگ در آب و
هوای خوش اندیشه نشیمن دارد
مرگ در ذات شب دهکده از صبح سخن می گوید
...
مرگ گاهی ریحان می چیند
...
گروه پارک های طبیعی در سوگ عضو ارزشمندش ،عرض تسلیت دارد به بازماندگان آن عزیز و جامعه محیط زیست طبیعی ایران