تبادل نظرات اعضاء

۱۳۸۹ تیر ۲۵, جمعه

بقيه تخريب گران محيط زيست طبيعي را رها کنيد، سازمان حفاظت محيط زيست را بگيريد!

اين واقعيت را بايد به پذيريم طبق روال تاريخي اگر قرار باشد عصر حاضر را نام گذاري کنند مناسبترين عنوان "عصر تخريب" خواهد بود. در چنين مقطعي رسالت سازمان ناظر عاليه بسيار تاريخي و سرنوشت ساز است. يک سازمان متعهد، مستقل و کار بلد شايد به تواند بحران هاي محيط زيستي در سطح محلي و ملي را تعديل نمايد. از تضعيف سازمان ناظر در اين مقطع  به کل  محيط زيست بويژه محيط زيست طبيعي ضرر هاي جبران نا پذيري تحميل خواهد شد. متاسفانه عملکرد سازمان ناظر عاليه دارد به تضعيف اين سازمان در باور هاي عمومي منتهي مي شود به بيان ديگر واژه حفاظت را خود سازمان مخدوش مي نمايد. در نوشتار هاي قبلي از صدور مجوز به تبديل بخشي از پارک ملي به شهرک صنعتي، مجوز عبور برق فشار قوي و ديگر توسعه هاي خطي در محدوده هاي مناطق چهارگانه و ... سخن گفتيم. در آخرين نوشته احتمال نقض اصل هفدهم مصوبه اجلاس در ريودو ژانيرو و مصوبات شورايعالي محيط زيست کشور را ياد آور شديم. گفتيم شفاف نيست که اجرائي پروژه گازرساني از مبدأ عسلويه تا زرين شهر اصفهان ارزيابي شده و با اخذء مجوز از سازمان ذيربط معمول مي شود ويا بدون ارزيابي اثرات محيط زيستي و قبل ازاخذء مجوز در جلو چشمان سازمان ناظر به اجرا در آمده است ؟
اگر پروژه مجوز داشته و دارد صدور مجوز دوباره براي بخشي از پروژه مذکور نمي تواند معني دار باشد. از قرار اطلاع آنچه مسلم است براي بخشي از پروژه گازرساني از مبدأ عسلويه تا زرين شهر اصفهان واقع در منطقه حفاظت شده دنا در حوزه هاي ميمند و سينه نمك و ... (حساس ترين بخش مسير) درارتباط با پاکتراشي و احداث مسير 23.5 كيلومتري ، سازمان حفاظت محيط زيست از طريق کميته ملي ارزيابي تحت نظرش مجوز لازم را صادر و مراتب حدود دو ماه قبل (با تاخير حدود چهار ماهه از زمان صدور؟!) به مجري پروژه گاز رساني جهت اقدام اعلام گرديده است. " اعلام نگرديده است"؟!

۴ نظر:

  1. به نظر می رسد این یک فاجعه بزرگ باشد که دارد با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست رقم می خورد.
    ممنون از افشاگری شجاعانه تان دکتر جان.
    حتمن آن را انعکاس خواهم داد.
    درود ...

    پاسخحذف
  2. در ادامه جنگل تراشی هی دنا به جنگلهای فلارد لردگان رسیده اند. نمی دانم چرا به جای کارفرما، پیمانکار به دنبال اخذ مجوز است! تاکنون هیج ارزیابی زیست محیطی هم به ادراه کل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ارائه نشده است. در حال حاضر در حال تخریب عرصه های مرتعی استان با عرض باند 30 متر هستند و به زودی نوبن عرصه های جنگلی استان هم خواهد رسید. نکته تاسف آور و عجیب این است که در برخی نقاط در طول مسیر، فاصله باند قدیم و جدید کمتر از 50 متر است!

    پاسخحذف
  3. لطفا ادرس پارکجهانی در کشور ژاپن را در وبلا گتون قرار دهید با تشکر الهه سهرابی فقط لطفا زود با شید چون دارم میرم ژاپن

    پاسخحذف