با توجه به شرايط ويژه جنگل ابر چون:
1- موقعیت در موزائیک سیمای سرزمین (که محدوده در مبحث اکولوژي به عنوان جنگل مرز يا لبه محسوب شده که علاوه بر ارزشهای علمی، نقش تعيين کننده درحفاظت از تنوع زیستی بویژه عملکرد شبکه حيات وحش دارد).
2- منطقه بخاطرنحوه تشکيل ابر در چشم انداز پائين دست از نظر زیبایی شناسی طبیعی ( 1) که يکي از معيار هاي چهار گانه عمده در انتخاب مناطق حفاظتي محسوب مي شود، حائز اهميت مي باشد.
3- واحد اقلیمی (2 ) که متاثر از اقليم کلان و با توجه به طول وعرض جغرافيائي، توپوگرافي و فيزيونومي گياهي خاص منطقه، متمائز مي گردد ، منحصر بفرد مي باشد ( ( بطوريکه که با میزان نزولات بسیار پایین تر از متوسط نزولات پرواننس فرعی هیرکافی (جنگل هاي خزري) عناصر گياهي پرواننس مزبور در محدوده استقرار يافته است و بر این مبنا محدوده زیست بوم شکننده هم تلقی میشود)).
لذا با توجه به معيار هاي علمي ، جنگل ابر شرایط لازم جهت ارتقاء به عنوان منطقه حفاظت شده را احراز می نماید. فقط با تغيير نام اين پديده طبيعي حفاظت نمي شود اقدام عملي مورد نياز مي باشد بنا بر اين ضرورت دارد با بررسی دقیق و تعیین مرز اکولوژیک و تدوین طرح مدیریت (در جهت ارتقاء عملکرد معیارهای مورد اشاره و رفع معضلات اجتماعی و اقتصادی) در اعمال مدیریت حفاظتی از طريق سازمان ذيربط تسریع به عمل آيد.
ارتقاء به منطقه حفاظت شده، فرصت بسیار خوبی برای اینگونه مناطق منحصر به فرد و شکننده است که با این سپر حفاظتی از تهاجم های به اصطلاح توسعه ای! در امان باشند.
پاسخحذف