تبادل نظرات اعضاء

۱۳۸۹ تیر ۲۱, دوشنبه

مغايريت طرح تغيير رويکرد فضاي سبز ... با فلسفه وجودي پارک هاي جنگلي و شهري (بخش سوم-قسمت اول): تاريخچه پارک هاي جنگلي

شکل گيری پارک جنگلي تاريخچه خاص خود را دارد. در طرحهای قديمي جنگلداري کشور هاي اروپا در مواردي به بهره وری خاصي تحت عنوان بخش هنري يا محوطه تفرجي طرح بر مي خوريم که در آنها امکانات بهره وری شهروندان از ارزشهای تفرجي جنگل پيش بيني مي شد. حتي در بعضي از طرحهاي جنگلداري فرانسه سري هاي هنري هم ملاحظه مي شود که در آن بخش اعظمي از جنگل به امر تفرج اختصاص داده مي شد. اين بخش هاي جنگل بعنوان عرضه کننده يک رشته از عوامل ويژه نظير سکوت زيبائهاي طبيعي ديديني هاي قابل توجه از فون و فلور مورد توجه علاقمندان طبيعت قرار مي گرفت.
فلسفه محوري حفظ پديده منحصر بفرد جهت بهره وري نسل حاضر و نسل هاي آينده بوده است. استفاده تفرجي در طرحهاي پيشرفته مديريت جنگل با عنوان سيستم استفاده چند منظوره جنگل جايگاه ويژه اي را به خود اختصاص داد. امر تفرج در جنگل در اثر استقبال بيش از حد مردم در اغلب کشور ها توسعه يافت . در نتيجه يک سيستم مديريت مستقل در ارتباط با بهره وری از ارزشهای تفرجي جنگل بوجود آمد که اصطلاحاً سيستم پارک جنگلي يا با توجه به ارزش بالا در مواقعي با عنوان پارک جنگلي ملي ناميده مي شد. با توجه به فراگير بودن واژه پارک ملي و تعريف علمي آن، سيستم حفاظتي و تفرجي با ارزش حفاظتي کمتر و با در صد سطح تفرجي مجاز بيشتر با عنوان پارک جنگلي شکل گرفت.
با افزايش نياز بشري مشابه سازي و ايجاد محيط هاي شبه جنگلي و خلق محيط هاي شبه طبيعي در دستور کار برنامه ريزان جوامع قرار گرفت. اولين پارک جنگلي دست کاشت دينا با بکار گيري گونه هاي جنگلي در مرکز شهر نيويورک احداث شد. ايران به عنوان بنيانگزار پارک سازي و پارکداري در دنيا ( توضيح بيشتر در مقاله پرديس... پيوست بلاگ) در اين ارتباط نيز به کشور هاي پيشرو دنيا پيوست اولين پارک جنگلي طبيعي (پارک جنگلي ميرزا کوچک خان) و نيز پارک جنگلي دست کاشت (خرگوش دره) توسط استاد فقيد شادروان مهندس سعيدي آشتياني در دهه پنجاه در ايران احداث شد. 
دقيقاً هدف اين بوده در کنار توسعه صنعت، زراعت و باغداري ( که توأم با تغيير و تحول فيزيک و شيمي خاک، کود و سم و... معمول مي شود) و ... که در تضاد با محيط زيست طبيعي در جريان بوده اند ( و مي باشند) در جهت حفظ پيوند شهروند با طبيعت جهت برآورد نياز هاي روحي و رواني (که در دنباله بحث خواهد شد) شبکه از محيط طبيعي و شبه طبيعي در سرزمين شکل بگيريد.
ادامه دارد

۱ نظر:

  1. سلام ، از خواندن مطالب وبلاگتون افتخار میکنم من نظری در خصوص رشته تخصصی شما نمیتونم بدم ولی خواندن خاطراتی که به خاطر اون لحظه ها زنده ایم به من انرژی غیر قابل وصفی میده . همیشه موفق باشید بهتون افتخار میکنیم

    پاسخحذف