تبادل نظرات اعضاء

۱۳۹۲ آذر ۲۷, چهارشنبه

در اوج انفعال سازمان های متولی محیط زیست طبیعی: انجمن حفظ محیط کوهستان (MEPS) در 20 امین سال تاسیس اش آبروداری کرد



گروهی از دوستداران کوهستان در 1372 این انجمن را بنا نهادند. همزمان با سال بین المللی کوه ها، کمیته ویژه ای در انجمن پی گیری برنامه های این رویداد جهانی در دستورکار خود قرار داد، به عضویت "نهاد بین المللی مشارکت برای کوه ها - فائو" (Mountain Partnership) در آمد. از سال 2003 به عضو اتحادیه جهانی حفظ طبیعت (IUCN)  شد.

برنامه های پاکسازی و درختکاری درکوه ها با مشارکت داوطلبانه قشر های مختلف مردم و دولتی با هدایت کوهنوردان از ابتکارات این انجمن بوده و توسط این عزیزان در سطح ملی ترویج شد. تنها نشریه تخصصی کوهستان توسط این انجمن انتشار یافته است که افتخار داشتم در چند شماره آخر به عنوان عضوی از هیات تحریریه در خدمت این نشریه باشم.

جشن بیستمین سال تأسیس انجمن حفظ محیط کوهستان همزمان با سالگرد جهانی کوهستان (مصوب پنجاه و هفتمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد11دسامبر ، روز جهانی کوهستان اعلام شده است) در همایشی با حضور پروفسور برونو مسرلی، استاد برجسته بین‌المللی کوهستان از دانشگاه برن سوئی به عنوان سخنرانی کلیدی با موضوع " حقوق مناطق کوهستانی" در محل " سالن همایش آکادمی ملی المپیک  برگزار شد.
باحسن نظر انجمن در آن برنامه فشرده فرصتی پانزده دقیقه ای برایم منظور شد تا بحثی در ارتباط  با حقوق و تعهدات جهانی حفاظت کوهستان داشته باشم سعی شد با ارائه تعریف استاندارد از کوهستان تعهدات ملی منتج از کنوانسیون تنوع زیستی بر شمارم اشاره ای به ارزش اکولوژیک کوهستان و دلایل فنی حساسیت و شکنندگی کوهستان داشته باشم و نیز توضیحات درارتباط مدل طراحی محیط کوهستان مورد اشاره در سخنرانی کلیدی پروفسورمسرلی (که همانا مدل ELC می باشد در کوهستان راکی مرکزی کانادا قبلاً این مدل را میدانی آزموده بودم) داشته و در بحث تکمیلی را به عنوان عضوی از پانل منتخب با حضار داشته باشم. به امید اینکه سازمان های متولی همت کنند تا این مدل حداقل بصورت پایلوت در دنا یا بزقوش و یا ... به اجرا در آید.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر